9 carbohidraţi care ajută la arderea grăsimilor

Ştim că titlul sună ca din altă galaxie, dar aceste alimente chiar ajută la arderea grăsimilor şi la accelerarea metabolismului, ceea ce implicit la o scădere în greutate. Dar, aşa cum de fiecare dată evidenţiem, moderaţia este cheie succesului în orice, inclusiv în alimentaţie. Aşadar lăsaţi alimentele să se lupte pentru silueta dumneavoastră.
Străduiţi-vă să mâncaţi 10 – 15 grame pe zi din alimentele pe care vi le propunem mai jos.

1.Banane – fie consumate ca atare, sau în combinaţie cu iaurt slab în smooth-uri sau shack-uri răcoritoare.

2.Ovăz – îţi propunem un mic dejun sănătos format din 160 de grame de fulgi de ovăz pe care le amesteci în lapte sau chiar în puţină apă, sau le mai poţi amesteca fie cu o banana sau cu fructe de pădure (proaspete sau congelate).

3.Fasole albă – merge într-o mulţime de reţete de salate – fii creativ! – sau dacă eşti totuşi lipsit de inspiraţie, uite de la noi una cu baby spinach.

4.Linte – nu cred că trebuie să mai amintim de supa celebră de linte atât de populară şi la noi, dar această legumă, din ce în ce mai populară în bucătariile europene, se potriveşte de minune într-o mulţime de salate cu frunze verzi, de exemplu cu Pikans.

5.Cartofi – nu mai are sens să mai scriem ceva despre ei. Poate doar să mai reitrerăm încă o dată ideea că “less is more”, aşadar aruncă (doar) câţiva cartofi, câteva roşii chery peste rucola . Cel mai bun şi sănătos prânz ever!

6.Arpacaş – merge perfect integrat in salate, în special vara şi toamna când avem din plin legume de sezon.

7.Paste din grâu dur – rucola sau baby spinach, în funcţie de preferinţă, o mână de paste, câteva picaturi de ulei de măsline, o ploaie fină de parmezan – iată cina (sau prânzul) care te va face să trăieşti o 100 de ani!

8.Orez brun – nu te complicăm cu reţete pe care numai masterchefi le pot găti. Fierbe-l cât scrie pe pachet, drege-l cu suc de lâmâie şi ulei de măsline, apoi adaugă-l în salatele tale de verdeţuri. Ele vor fi mai săţioase şi mai energizante.

9.Năut – pe lângă humus, te mai poţi juca cu el în combinaţii de legume, salate verzi şi chiar brânză feta. 

sursa

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin