Vrei să ţi se taie pofta? Mănâncă nişte clorofilă!

Clorofila inhibă pofta de mâncare şi previne respiraţia urât mirositoare, dar are şi multe alte proprietăţi de care ar fi bine să profiţi.

• Ajută la diminuarea senzaţiei de foame şi a poftei – conform unui studiu din 2013, douăzeci de femei supraponderale au mâncat, în trei ocazii diferite, trei mese, dintre care două cu conţinut de clorofilă. Cercetătorii au raportat o reducere a apetitului alimentar în urma celor care au avut conținut clorofilă, iar analizele de sânge au arătat un nivel stabil de zahar din sânge. Aceste rezultate sugerează faptul ingestia de clorofilă ar trebui să fie considerată ca fiind o modalitate eficientă de a tăia apetitul şi implicit pierderea în greutate.

• Studiile susţin că legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente, având un conţinut de nutrienţi extrem mare şi o concentraţie ridicată de antioxidanţi, flavonoide, vitamine şi minerale. Cura cu clorofilă se numără printre cele mai noi tendinţe în ceea ce priveşte stilul de viaţă sănătos.

• Clorofila previne mirosurile urâte precum cel de transpiraţie.

• Grăbeşte vindecarea, fapt ştiut încă de acum 100 de ani. Într-un raport publicat de Universitatea Butler (în 1950 ) se arată utilitatea sa pentru îmbunătățirea timpilor de vindecare. Un studiu mai recent a constatat că, atunci când este utilizată într-un spray, clorofila favorizează în mod semnificativ terapia rănilor.

• Ajută la prevenirea îmbolnăvirii organismului – poluanții din mediu, cum ar fi metalele toxice, pot distruge rapid sănătate. Cercetările au arătat faptul că celulele de clorofilă se “leagă” cu metalele toxice pentru a preveni absorbţia acestora de către organism. Mai mult, lucrările de specialitate indică că ar putea face acelaşi lucru şi cu unele substanţe cancerigene.

• Protejează ADN-ul împotriva compuşilor care rezultă din alimentele prăjite – mâncarea prăjită nu face rău doar taliei, ci conţine, de asemenea, produse chimice care deteriorează tesutul şi ADN-ul colonului. În cadrul unui studiu, la participanţii care au mâncat alimente prăjite împreună cu alimente de protecție, inclusiv clorofilă, s-a observat o mai puţină deteriorare a ADN-ului celulelor de colon în comparaţie cu cei care nu au consumat alimente cu conţinut de clorofilă.

• Un puternic antioxidant – clorofila este considerată un super aliment şi datorită proprietăților sale nutritive puternice, dar şi antioxidante care protejează celulele prin eliminarea radicalilor liberi.

• Are un potential ridicat în tratarea cancerului – cercetările nu arată în prezent că ar fi un remediu în tratarea cancerului, dar cercetatorii sunt încântaţi de potentialul său ca terapie de prevenţie. Un studiu a arătat că bărbaţii cu niveluri mai scăzute de clorofilă au avut un risc mai mare de cancer de colon.

• Ajută la tratarea ciupercilor gen candida – pentru multe persoane infecţiile cu acest gen de ciupercă pot provoca oboseală, depresie şi probleme digestive. Studiile spun că soluţiile care au în componenţa lor clorofilă opresc creşterea acestei ciuperci.

• Ameliorează roşeaţa şi inflamarea – medicina tradiţională a folosit de secole frunze verzi pentru a trata infecţiile. Abordările mai moderne ale acestor probleme au serie lungă de efecte secundare, aşadar remediile naturale sunt acum privite dintr-o altă abordare şi li se acordă o mai mare importanţă.

• Ajută la susţinerea unui nivel ridicat de fier în organism – o formă modificată de clorofilă cunoscută sub numele de clorofilina poate fi foarte eficientă în tratarea anemiei.

• Clorofila este, totodată, o sursă eficientă de magneziu, vitamine K, C, acid folic, fier, calciu şi proteine.

(Sursa)

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin