Câteva trucuri să vă îmbunătăţiţi sănătatea

Ar trebui să consumați alimente care conțin vitamine și minerale. O dietă echilibrată trebuie să includă fructe, legume, cereale integrale, lactate și o sursă de proteine.

Dacă răspundeți pozitiv la oricare dintre întrebările de mai jos, discutați serios starea sănătății dvs. cu un medic. Este posibil să aveți nevoie să vă îmbunătățiți obiceiurile alimentare și să adoptați o dietă mai sănătoasă.
•Aveți un factor de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială sau colesterolul ridicat?
•V-a avertizat medicul să vă îmbunătățiți dieta?
•Aveți cazuri de diabet, cancer, boli cardiace sau osteoporoză în familie?
•Sunteți supraponderal?
•Aveți întrebări despre ce fel de alimente ar trebui să mâncați sau dacă ar trebui să luați vitamine?

Căi să vă îmbunătățiți viața

Poate fi deosebit de greu să vă schimbați obiceiurile alimentare, așadar concentrați-vă pe lucrurile mici.
Găsiți punctele forte și cele slabe din dieta actuală. Încercați să mâncați cel puțin 400 – 500 de grame de fructe și legume în fiecare zi. Aveți suficient calciu? Mâncați alimente cu conținut ridicat de fibre și cereale integrale? Dacă da, sunteți pe drumul cel bun! Țineți-o așa. Dacă nu, adăugați cât mai multe din aceste alimente la dieta zilnică.

Urmăriți aportul de alimente printr-un jurnal zilnic a tot ceea ce mâncați și beți. Puteți să apelați la una dintre aplicațiile de pe telefonul mobil, o metodă mai practică. Informațiile acumulate vă vor ajuta să vă evaluați dieta. Dacă descoperiți greșeli majore sau dacă aveți restricții alimentare de ordin medical, nu ezitați să apelați la ajutorul unui nutriționist.
Dacă în prezent mâncați o mulțime de grăsimi, angajați-vă să vă schimbați obiceiurile. Grăsimile nesănătoase includ alimente precum: carne de pasăre (dar nu pieptul), carne de porc cu grăsime, carne de vită și miel, dar și lapte integral, unt, brânzeturi.

shutterstock_222585673

Iată cum puteți să mai reduceți din grăsimile nesănătoase

•În loc să prăjiți carnea, coaceți-o. Îndepărtați pielea înainte să gătiți puiul sau curcanul. Încercați să consumați pește cel puțin o dată pe săptămână.
•Reduceți orice grăsime suplimentară, cum ar fi untul pe pâine, ori smântâna pe cartofi copți. Utilizați versiuni cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi ale acestor alimente.
•La gustări, mâncați multe fructe și legume.
•Citiți etichetele alimentelor înainte de a le cumpăra. Adresați-vă medicului sau nutriționistului dacă nu înțelegeți.
•Când mâncați în oraș, fiți conștienți de grăsimile ascunse și de dimensiunile mari ale porțiilor.
•Să rămâneți în permanență hidratați este un alt factor important pentru a avea o sănătate bună. Beți băuturi cu conținut scăzut de calorii – ideal apă sau ceaiuri. Băuturile îndulcite de tipul sucurilor carbogazoase sau de fructe, băuturi energizante, lapte cu cacao, ceaiuri aromate, adaugă o mulțime de zahăr și calorii dietei tale.

Lucruri pe care să le luați în considerare

Echilibrați alimentația cu exercițiile fizice. Aceste obiceiuri vă pot ajuta - fie să pierdeți din greutate sau să o mențineți la cotele dorite. Încercați, totuși, să vă setați obiective realiste și realizabile. Dacă totuși nu reușiti să faceți sport, faceți plimbări. Medicii și nutriționiștii sugerează să vă dezvoltați obiceiuri alimentare sănătoase ca parte din viața de zi cu zi, mai degrabă decât să urmați diete nebunești. Sfaturile despre nutriție și diete din diferite surse pot fi înșelătoare, de aceea, verificați întotdeauna cu medicul. Rețineți că dietele – minune vă ajută să scapați pe moment de kilogramele nedorite, dar pe termen lung acestea se dovedesc ineficiente și pot chiar produce mult rău. O alimentație bună nu se găsește într-o pastilă, ci într-o multitudine de alimente dintre cele mai variate, așadar luați doar vitaminele prescrise de medicul dumneavoastră.

sursa

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin