Cinci băuturi alcoolice care nu îngraşă şi care îţi fac viaţa mai frumoasă

Fetelor, doamnelor, dragi salatişti, treaba este sigură: cum nu (ne) prea abţinem de la a gusta un pic de alcool, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, iată 5 băuturi alcoolice care conţin puţine calorii. Şi n-aş forţa deloc când spun că fac şi bine organismului. În plus, sunt şi preferatele mele. Nu uitaţi, moderaţia este cuvântul de ordine.

Margarita
Un pahar din acest cocktail conţine aproximativ 168 de calorii (în medie, conform estimărilor celor de la National Institute of Health). Reţeta tradiţională este compusă din tequila, triplu sec şi suc de lime. Dar barmanii au mai înducit-o puţin cu cinci linguriţe de zahăr, numai bine cât să-ţi crească numărul de calorii. Sugestia Madamei de Frisée: renunţă la zahăr şi mai adaugă un shot de tequila.

Gin & tonic
45 ml de gin şi 130 ml de apă tonică conţin 142 de calorii. Asta pentru că ginul este făcut cu sirop de porumb cu multă fructoză, acelaşi îndulcitor pe care îl găsim în cola. De asemenea, şi apa tonică are un conţinut ridicat de zahăr.

Vin roşu
Un pahar de vin roşu conţine 125 de calorii. Iubitorii de vin pot fi, aşadar, relaxaţi că nu se vor îngrăşa. În plus, antioxidanţii din vin ajută colesterolul „bun” să împiedice colesterolul “rău” să se acumuleze pe artere. Mai mult, cercetările arată că resveratrolul, un compus care se regăseşte în coaja strugurilor roşii, ajută la reducerea inflamațiilor. Asta ca să nu mai vorbim că este bun şi la friptură!

shutterstock_3251926042

Martini
124 de calorii se regăsesc într-o cupă mică ce conţine doar 65 de ml de lichid
Pentru că un martini clasic este format doar din gin și vermut, combinaţia nu e chiar atât de plină de calorii. Sigur, te poţi aventura la vreo două, trei pahare că vezi bine, nu îngraşă. Reţine totuşi că s-a dovedit că alcoolul creşte riscul de cancer de sân, chiar şi atunci când este consumat cu moderaţie.
Un pahar de vin alb conţine doar 121 de calorii şi poate fi total revigorant în această perioadă agitată a anului. Totuşi, alege cu atenţie cu ce tip de vin te delectezi. Vinurile albe seci, cum ar fi un sauvignon blanc sau pinot gris, tind să aibă un conținut de zahăr mai scăzut. Soiurile de tipul Riesling, mai dulci ar putea conţine şi 165 de calorii pe porţie.

120 de ml – adică un pahar de champagne – conţine 84 de calorii! Aşadar opţiunea de băutură alcoolică cu cel mai mic conţinut caloric: şampania. Să sărbătorim zic până dimineaţă! Să curgă valuri de şampanie!

champagner-1071356_1920

sursa

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin