Impressing Dressings – sau cum nu doar să iubești salatele, ci să le adori!

Deși nu sunt tocmai în lumina reflectoarelor și pare de cele mai multe ori că stau în umbra salatelor, dressingurile sunt de fapt quelque chose-ul din acestea - o compoziție fluidă care împrietenește toate ingredientele între ele, potrivind, echilibrând și completând aromele și texturile. Să zicem doar că dressingul pentru salată e precum muștarul lângă cârnați, de nedespărțit.

Evident că le avem și noi pe ale noastre, că știm cât contează ca salata ta să aibă un gust nu doar bun, ci extraordinar. 

Daaaar,

Impressing Dressings sunt acele dressinguri pe care le puteți face oricând în propria bucătărie cu doar câteva ingrediente capabile să transforme orice salată aparent banală în caleidoscop de gust, cu satisfacție pe măsură

Un dressing bun la vremea lui poate să salveze prânzuri, cine și chiar relații (dragostea chiar trece prin stomac!), motiv pentru care am pregătit o selecție cu cele mai delicioase cinci dressinguri de casă pe care trebuie să le-ncercați - musai!

  • Simply fresh

Vreți un dressing fără pretenții, avem – pe numele său popular, vinegreta este cel mai simplu dressing pe care îl puteți face vreodată acasă dar, poate, și cel mai de efect! Un mix de salate verzi simply fresh merge cel mai bine mai întâi de orice altă combinație cu vinegreta! E nevoie doar de oțet balsamic sau zeamă de lămâie – după caz și preferințe, ulei de măsline, muștar, opțional usturoi, sare și piper, se omogenizează bine și se adaugă suav peste salata care așteaptă cuminte în bol...un deliciu!

  • Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului

Nu trebuie să mergeți neapărat la un restaurant cochet ca să vă răsfățați cu o salată Caesar (c) à la carte, o puteți face chiar voi, acasă – pentru salată aveți de unde alege -  din gamele Eisberg puteți să vă aprovizionați pe alese. Revenind la acel dressing Caesar nemaipomenit pe care îl puteți face chiar acasă aveți nevoie  doar de oțet balsamic, miere, ulei de măsline, parmezan, sos Worcestershire, doi-trei căței de usturoi, sare, piper (există variante care presupun și iaurt, se potrivește de minune, puteți pune, dacă aveți) – potriviți cantitățile în funcție de cât dressing vreți să vă iasă și amestecați bine într-un robot de bucătărie toate ingredientele - va rezulta un sos alb, cremos, ca o emulsie care va completa delicat bucățelele fripte de pui și mixul Wellness.

  • Mai pot și cu iaurt!

 Un alt dressing pentru salata  simply fresh este fără îndoială, sosul de iaurt care dă prospețime și savoare texturii crocante a acesteia. Pentru iubitorii de salate și lactate combinația de față este un paradis al simțurilor. Lista de ingrediente necesare este scurtă și la obiect – zeama unei lămâi, doi căței de usturoi, iaurt foarte gras(cel de tip grecesc, de pildă), ulei de măsline, pătrunjel mărunțit sau mentă, sare și piper – potriviți cantitățile în funcție de cât de mult sos doriți. Așa cum v-am obișnuit, mixați bine ingredientele între ele și adăugați peste salată -  în care recomandăm călduros să scăpați în prelabil și câteva crutoane!

  • Italiano vero

Dacă sunteți pasionați de bucătăria italiană stați pe aproape că avem o rețetă de dressing italian de-ți lasă gura apă și te teleportează direct în grădinile din Toscana. Aveți nevoie de – două linguri de oțet de vin alb, ulei de măsline, un cățel de usturoi, o linguriță de oregano, una de cimbru uscat și una de busuioc, o legătură de anghinare firată și câteva roșii uscate, mixați bine până obțineți un sos cremos, de culoare pământie – este excelent pe felii de pâine prăjită, salate de tot felul sau pui la grătar.

  • Noi doi și o portocală

Știți probabil că nouă ne place simplitatea și prospețimea (#simplyfreshforever!) și ne menținem preferințele și în cazul dressingurilor pe care (spre deosebire de voi) nu le tratăm deloc cu indiferență! Unul dintre dressingurile noastre preferate pentru modul în care completează cele mai simple dar și cele mai elaborate salate este vinegreta de portocală, pentru care avem nevoie de, ați ghicit, zeama de la o portocală mare, oțet de mere sau din vin alb, două linguri de muștar, miere, ulei de măsline și, bineînțeles, sare. Amestecați toate ingredientele apoi adăugați treptat uleiul de măsline pentru a forma o emuslie cremoasă, va rezulta un lichid gălbui cu miros proaspăt de citrice și gust senzațional și răcoritor, cu dressingul acesta s-ar putea să deveniți dependenți de mixurile noastre combinate cu orice. Un dressing bun să fie! 

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin