Madame de Frisée - File din jurnalul intim II

Dragul meu jurnal,

Azi vorbesc cu tine cum stau la taclale cu prietena mea cea mai bună, ducesa de Eisberg, pentru că am nevoie să vorbesc cu cineva, iar vecinele mele s-au dus, deocamdată, în alte mix pungi, că au auzit ele că se dau armonii.

Și nu pot să țin doar pentru mine teribila veste pe care am aflat-o azi: cică 10 (zece) porții de legume și fructe pe zi prelungesc viața oamenilor! Suntem pe lista neagră a oamenilor obsedați de viață lungă.

Iar ce e mai rău abia începe:

–Cică salatele (în general, fără nume) consumate la greu scad riscul de infarct și de boli cardiovasculare – AU, INIMA MEA! Îți dai seama câte vom sfârși prin guri și burți când toți oamenii vor ști asta…?
–Puștanul familiei noastre, Baby Spanac, se pricepe cică să lupte cu riscul apariției cancerului!

Tare mi-e teamă că urmează Apocalipsa Verdețurilor și că ogoarele planetare nu vor mai face față oamenilor care se visează, cu toții, centenari. Bașca faptul că, zice la gazetă, pînă în 2030 se va ajunge la o speranță de viață la naștere de 90 de ani (în prezent e undeva aproape de 80 de ani).

Ce mă fac, jurnalule, ce ne facem, fetelor…?
————————————————————————————
Dragă jurnalule, revin un pic – am aflat care era baiul și cum se leagă toate. Abia s-au descoperit niște planete asemănătoare cu a noastră la vreo 40 de ani-lumină și oamenii vor să trăiască destul cît să ajungă acolo și să vadă dacă salatele lor sunt mai bune!

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin