Sex, salată și rock - fără roll - în Egiptul Antic

Istoria salatei se întinde pe multe milenii, iar un soi apropiat de salata romaine era consumat în Egiptul Antic pentru calitățile sale afrodisiace.

Daily Mail scrie că, potrivit profesoarei Salima Ikram de la American University of Cairo, imagini ale salatei pot fi observate în inscripțiile egiptene vechi de aproape 4000 de ani. Acestea sunt asociate cu Min, zeul fertilității.

O serie de imagini funerare din templul lui Ramses al III-lea ilustrează festivalul recoltei lui Min. Statuia zeului este amplasată central, iar în spatele ei este ilustrată o procesiune de preoţi care ţin salate în mâini. „Unul intre motivele pentru care [egiptenii] asociau salate cu Min era acela că leguma creştea dreaptă şi înaltă, un simbol falic evident”, susține specialistul în alimentație egipteană antică.

Un alt motiv era seva albă a salatei, asociată cu alte două lichide ale fertilității - sperma și laptele matern. De altfel, lichidul din salată era folosit și ca leac contra calviției, dar noi nu băgăm mâna în foc că așa ar fi. Suntem însă siguri că o salată completează perfect o masă romantică!

Vedeți și clipul de mai jos pentru mai multe detalii...cu sevă! :)Cosmin Dragomir

foto: wikimedia.org

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin