Șapte alimente care vă stimulează starea de spirit pozitivă

Vă simțiți deprimați? Încercați să consumați alimente bogate în substanțe nutritive, care vă pot ajuta să vă simțiți mai fericiți. Iată șapte alimente care vă pot îmbunătăți starea de spirit.

Legumele
Acestea vă oferă energie pe întreaga durată a zilei. Conținutul de magneziu din fasole, mazăre și alune vă oferă resursele necesare de care aveți nevoie pentru a face față provocărilor întâlnite pe durata zilei.

shutterstock_262655804

Nucile
Reprezintă o gustare delicioasă! Acest superaliment este o sursă principală de serotonină, substanța chimică produsă în creier care vă ajută să vă simțiți bine.

walnuts-2312506_1920

Cafeaua
Această băutură extrem de populară vă face mai energici și mai activi. Dacă beți două cești de cafea zilnic, veți reduce riscul instalării depresiei.

coffee-2714970_1920

Grăsimile
Vă pot face să vă simțiți minunat. Măncărurile bogate în Omega-3 cum sunt somonul, tonul și avocado vă protejează împotriva tulburărilor de dispoziție.

salmon-518032_1920

Turmericul
Combate stările de tristețe! Condimentul la origine indian conține curcumin, un antiinflamator natural care are calități antidepresive.

Spanacul
Este o alegere nemaipomenită! Legumele de un verde închis precum spanacul conțin acid folic, una dintre vitaminele B, care ține la distanță stările de disconfort.

Baby Spanac

Carnea de pui
Vă ajută să vă păstrați calmul. Organismele noastre au nevoie de triptofan, un aminoacid esențial care se găsește în carnea de pui și ouă, pentru a produce serotonina responsabilă cu buna dispoziție

(sursa)

Logo Facebook Logo Instagram