Trei motive pentru care să adori sandwich-urile

Ah, nu le adori? Atunci clar nu ești de pe lumea asta. Dar ai putea fi, dacă încerci măcar să le iubești pentru motivele de mai jos.

1.Versatilitatea
Există o infinitate de sandwichuri. Practic, un sandwich înseamnă orice cu orice de mâncare, atât timp cât ingredientele sunt unse/pliate/introduse/rulate în ceva, astfel încât să fie ușor de apucat cu mâna și mușcat. De la un colț de franzelă în care arunci o bucată de parizer la toate chef-ăriile sofisticate de pus pe Instagram, lista e, cel puțin până la proba contrarie, infinită. E, practic, cea mai versatilă manieră de a te hrăni în ziua de azi, când pentru o masă pe îndelete îți trebuie un ingredient din ce în ce mai rar – timpul.

Iată un exemplu de versatilitate – mai toți asociem sandwich-ul cu o chiflă sau o baghetă în care se bagă lucruri. Dar ce-ar fi dacă în loc de pâine folosiți – hmhm – frunze de salată?

sandvis frunze

Asta ne aduce imediat la al doilea mare motiv de iubit sandwich-urile:

2.Sațietatea
În general îți iei sau faci un sandwich pentru că ți-e foame (sau știi că o să ți se facă foame), mai degrabă decât poftă. Dar pofta, nu-i așa, vine mâncând. Și atunci cumva ți se reglează creierul să-ți spună că te saturi cu un sandwich (de cele mai multe ori, de fapt, doar păcălești foamea, dar tot e ceva). Adică să te păcălească, ce să mai…

Dar tot e bun.

sandvis wrap

(Cât despre ce vedeți aici în poze, „asamblarea” unei lipii care să învelească salată și șuncă durează mai puțin de un minut, iar cu un mix de la Eisberg nu mai pierzi timpul spălând salata)

Și pentru că am adus vorba de salate, motivul

3.Plăcerea vinovată
Să mănânci un sandwich, în era ortorexiei, a devenit un soi de păcat – „e bombă calorică!”, „parcă n-ai ști de unde kilele alea în plus!”. Bietul sandwich e din aceeași ligă cu burgerii, pizza, shaormele și toate celelate „plăceri vinovate” ale vieții noastre urbane.
După cum știți, însă, pentru orice păcat există și răscumpărarea păcatului. În cazul nostru, pentru toate „păcatele” de mai sus – inclusiv pizza! – există o „indulgență”: puneți salate în sandwichuri, ca în acest fel să vă liniștiți conștiința că poate ați băgat o bombă calorice, da’ măcar „avea și vitamine și d-astea verzi.” Nu uitați, așadar, să vă respectați păcatele, umplându-le cu salată.

sandvis salam

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin