Floricele pe câmpii? Da, dar și în salate!

Să le adunăm și să le păpăm! Bine, nu pe toate, că nu toate florile sunt comestibile. Unele flori, însă, sunt numai bune într-o salată. Dacă abia acum ai aflat asta, noi am mai scris un articol cu 11 specii pe care le poți consuma. Acum îți și arătăm rețete în care poți adăuga cinci dintre acestea.

  • Salată de primăvară cu păpădie – Până devine floarea aceea pe care o ții de codiță și sufli în ea, poți să mănânci petalele, codița sau rădăcina. Ai nevoie de o linguriță de ulei de avocado, o linguriță suc de lămâie, o linguriță de miere, o jumătate de cățel de usturoi tocat, sare, piper, rucola cât cuprinde, câteva flori de păpădie, felii de ridichi pentru ornat. Amesteci uleiul, sucul de lămâie, mierea, usturoiul, sarea și piperul într-un castron mic. Pui verdețurile de păpădie în castron și amestecați pentru a se combina. Adaugi florile de păpădie și feliile de ridichi.
  • Salată cu flori de lavandă – O alegere foarte aromată și bună pentru cine e fan lavandă. Îți trebuie 150g de roșii cherry, 100g de morcovi rași, 150g de rucola, 2 linguri de muguri de soia, 50g de ceapă roșie, câteva flori de lavandă, ulei de măsline și oțet balsamic. Tai roșiile în jumătate, adaugi morcovii, rucola, ceapa și mugurii. Stropești cu un amestec de ulei, oțet balsamic și sare, apoi amesteci totul bine. La final, adaugi florile de lavandă și te bucuri de salata fresh pe care tocmai ai preparat-o.
  • Salata cu rucola și flori de dovlecel – Sigur ai văzut că există tot felul de rețete cu flori de dovlecel. Și, de ce să nu le adaugi și într-o salată? Ai nevoie de 120 g de rucola, 8 flori de dovleac,o ceapă mică, un sfert de cană de fistic zdrobit, 2 linguri suc de lămâie, 4 linguri de ulei de măsline. Într-un castron, adaugi rucola și ceapa. Tai florile de dovlecel, îndepârtând pistilul și tuplina – ai nevoie doar de petale. Adaugi fisticul zdrobit și viniagretta făcută din suc de lămâie și ulei de măsline.
  • Salată cu petale de trandafir, pătrunjel si mentă – O idee pentru o cină în doi dacă vrei să-ți impresionezi jumătatea. Sau poate se întâmplă să fii printre cei care adoră dulceața sau limonada cu trandafiri. Ce-i drept, cu cât e mai parfumată această floare, cu atât e mai gustoasă. AI nevoie pentru această rețetă de câteva petale de trandafiri, un mix de salată, 3 linguri de ulei de măsline, o lingură de suc de lămâie, o legătură de pătrunjel și câteva frunze de mentă. Speli petalele și le așezi într-un castron alături de salată, pătrunjel și mentă. Prepari vinegretta din ulei de măsline și lămâie și o torni peste salată.
  • Salată cu Mâna Maicii Domnului (caprifoi) – Floarea aceea mică și parfumată este deosebit de gustoasă. Nu degeaba se prepară ceaiuri sau chiar gem din ea. Așadar, ia un mix de salată, o ceapă și câteva petale de caprifoi. Tai ceapa, o amesteci cu mixul de salată și, pe deasupra, pui petalele florii. Adaugi sare și piper după gust și un dressing, la alegere.

În loc de încheiere, putem spune că, dacă o pui într-o salată, cu o floare chiar se face primăvară.

Logo Facebook Logo Instagram