Ce este și cum se face Salata Niçoise

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Salata Niçoise este un exemplu de salată clasică, renumită în toată lumea, originară din sudul Franței - mai precis, din Provence - Côte d'Azur, unde se află și orașul Nisa (Nice). Această salată delicioasă și sățioasă reprezintă o îmbinare perfectă între gusturile mediteraneene și ingredientele proaspete și naturale.

Salata Niçoise a fost popularizată pentru prima dată în orașul Nice și împrejurimile sale, situat pe frumoasa Rivieră Franceză. Cu toate că există numeroase variante ale rețetei, tradițional, salata Niçoise nu include legume gătite, iar fiecare ingredient reflectă terroirul din sudul Franței.

Salata Niçoise a câștigat recunoaștere internațională pentru complexitatea și diversitatea sa de arome și texturi. Deși există dezbateri asupra ingredientelor "autentice", esența acestei salate este sărbătorirea produselor locale proaspete și a gusturilor vibrante ale regiunii mediteraneene. În prezent, această salată este servită în numeroase variații, fiecare bucătar adăugând propria sa amprentă.

Ingrediente principale/clasice:

Salată verde – de obicei, frunze de endivia, romaine sau rucola.
Roșii – proaspete și coapte, adesea tăiate în felii sau sferturi.
Ardei – adesea verzi, tăiați felii.
Ceapă roșie – feliată subțire
Măsline Niçoise – măsline mici, negre și sărate.
Anșoa și/sau ton conservat.
Ouă fierte tari – tăiate în jumătăți sau sferturi.
Fasole verde – opțional, fiartă până devine ușor moale.
Cartofi – opțional, fierți și răciți.

Preparare:

Începeți cu pregătirea legumelor. Fiecare ingredient trebuie să fie proaspăt și pre-gătit la perfecțiune.
Într-un bol mare, combinați salata verde, roșiile, ardeii, ceapa roșie, fasolea verde și cartofii.
Adăugați măslinele Niçoise și anșoa sau tonul conservat. Amestecați ușor ingredientele pentru a le combina.
Așezați ouăle fierte tari deasupra salatei.
Pentru dressing, amestecați ulei de măsline extra virgin, oțet, muștar, sare și piper după gust. Turnați dressing-ul peste salată și amestecați ușor.

Cosmin Dragomir
foto: dreamstime


Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin