Creveți cu pepene galben pe pat de salată Eisberg

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Ce au în comun pepenele galben şi creveţii? Aparent nimic, dar ai încercat vreodată să îi combini într-o salată?
Şi tu poţi încerca această experienţă culinară neobişnuită chiar la tine în bucătărie. Poate că la prima vedere reţeta pe care ţi-o propunem pare dificil de preparat, dar în realitate nu-ţi ia mai mult de 30 de minute. Iar dacă adaugi şi o companie plăcută şi un pahar de vin alb, combinaţia va deveni sigur una dintre preferatele tale.

Pentru 4 persoane ai nevoie de următoarele ingrediente:

400 g roşii
2 cepe verzi
8 fire de mentă
4 linguri oţet de mere
1 lingură miere lichidă
1 lingură ulei de rapiţă
1 pepene galben mic
1 pungă de salată Eisberg
400 g creveţi
1 căţel usturoi
1 linguriţă ulei de măsline
Sare, piper – după gust

Mod de preparare:

Într-un castron, taie roşiile cubuleţe. Curăţă cepele, spală-le şi taie-le în rondele fine. Firele de mentă se clătesc în puţină apă rece, le desprinzi frunzele şi apoi le tai fâşii. Astfel tăiate, şi cepele şi frunzele de mentă, se adaugă peste roşii.
Într-un bol amestecă oţetul, mierea, sarea şi piperul. Apoi adaugă uleiul de rapiţă şi amenteca toata combinaţia cu un tel. Toarnă dressingul rezultat peste legumele de mai sus, şi păstrează compoziţia la rece.

Din pepene, scoate sâmburii cu o lingură, apoi decupează cu o lingură specială (ca de porţionat îngheţata) sfere din miezul de pepene. Dacă nu-ţi place aşa, poţi pur şi simplu să cureţi pepenele de coajă şi să îl tai cubuleţe.

Desfă punga de salată Eisberg pe care pui o într-un bol, la îndemână. Reţine că salata Eisberg nu mai trebuie spălată şi uscată, deci ai scăpat de o treabă.
Nu acelaşi lucru se poate spune despre creveţi, pe care, după ce i-ai spălat bine îi şi usuci cu hârtie absorbantă.

Curăţă usturoiul şi taie-l în feliuţe.

Încinge uleiul de măsline în tigaie şi prăjeşte creveţii împreună cu usturoiul, amestecând continuu, aproximativ 2 minute, până se rumenesc. Se condimentează cu piper. Pepenele, salata şi creveţii se dispun pe un platou.

Deasupra se aşează dressing-ul de roşii şi mentă. Se serveşte imediat.

Bravo, primul pas din cariera ta de chef a fost făcut!

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin