French Mix cu brânză bufala și nuci

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Dacă jumătatea ta mai bună e fan brânzeturi și crede că nimic n-o mai impresionează, pregătește-i această salată pentru care „spectaculoasă” e chiar un termen modest. 

Brânza bufala, specialitate italiană, seamănă la textură și prezentare cu mai celebra mozarella (se și produce similar), însă la gust nu e deloc același lucru - asta pentru că e obținută din lapte de bivoliță mediteraneeană. Consistența ei cremoasă și gustul extrem de fin invită la a fi savurată alături de ingrediente mai crocante, diverite la gust și textură, fără însă a fi antagonice, ceea ce oferă o experiență masticativă completă - sau, simplu spus, când iei o gură de bufala și combini cu ce mai e pe-alături, ești pe drumul spre Raiul gusturilor.

Pentru două astfel de porții (că doar nu o faci doar pentru Celălalt) îți trebuie:

- două bile de bufala, desigur
- o pungă de French Mix de la Eisberg (merge și cu alte mixuri, dar pe acesta îl recomandăm)
- 100g de miex de nucă
- 8-10 roșii cherry
- 100g de măsline (noi am folosit Kalamata și măsline verzi fără sâmburi)
- 100g grissini (puteți folosi crackers sau crutoane de pâine, după gust)
- puțin șofran (pentru gust extatic și prezentare de „luat fața”)
- două linguri de ulei extravirgin de măsline
- un plic de dressing French Garlic de la Eisberg
- sare și piper după gust

Fiind vorba de o salată, asamblarea e simplă - o faceți ca în poză sau cum vă vine mai ușor. Ce e de reținut:
- miezul de nucă trebuie tras în tigaie câteva minute, până se rumenește ușor;
- roșiile cherry trebuie tăiate în două, pentru ca sucul pe care-l lasă să se amestece cu dressingul.

Liber la impresionat și mulțumim, Chef Ștefan Popescu!

Logo Facebook Logo Instagram