Idei de salate cu nuci proaspete

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Ai remarcat, desigur, că au apărut – la piață, la gurile de metrou, în magazine.

Miezul de nucă e bun tot timpul – dar cel mai bun e când e proaspăt scos din coajă. Așa că, pe vremea asta care abundă de miez proaspăt de nucă, Madame de Frisée te invită să-ți faci combinații absolut delicioase de salată cu miez de nucă.

1. Lollo Mix, un pumn de mieji de nucă, roșii cherry tăiate jumătăți, măsline negre fără sâmburi, crutoane și o ceapă mică, tăiată Julienne. Adăugați sare, piper, ulei de măsline și un pic de oțet de mere (sau un dressing Eisberg cu mere și oțet de Tokaj).

2. Bucur Mix (cel cu varză roșie), un dovlecel tăiat cubulețe, un avocado tocat și o mînă de nuci proaspete, de asemenea tocate. Amestecați cu nelipsitul ulei extravirgin de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie, sare și piper.

3. Rucola, o pară tocată, o mână de mure (dacă găsești nucile proaspete la piață, vezi și de mure – dacă nu găsești, ia congelate din magazin) și 50g de prosciutto (sau alt semipreparat fin de porc, crud-uscat). Plus mâna de mieji de nucă, desigur. Merge să adaugi, dacă ai la îndemână, și semințe de rodie. Un dressing Balsamico de la Tokaj, ulei de măsline, sare și piper după gust.

4. Fantasia dell’Orto, 100g de ciuperci albe, feliate, o mână de semințe de rodie, un morcov de talie medie tăiat fâșii subțiri. Consacrata mână de nuci trebuie tocată mai întâi. Puneți peste lingura de ulei de măsline, jumătate de dressing cu piure de gutui de la Eisberg și niște zeamă de lămâie. PARADIS!

5. Spănăcel, miejii de nucă tocați, sfeclă roșie (cam o jumătate, feliată delicat), puțină coajă de portocală rasă (sau tăiată fâșii subțiri, dacă ai răbdare), mâna de semințe de rodie (companionul perfect pentru mizul de nucă într-o salată) șiii... mușchi afumat de vită sau, dacă ești vegan, fasole boabe albă, din conservă.

Nuci proaspete iz love, nuci proaspete iz life!

Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin