Mușchi de vită marinat cu spănăcel și rucola
Pentru ca muşchiul să fie fraged şi să ţi se topească în gură, ţine-l la marinat înainte de gătit.
Aşadar, se spală carnea, se usucă şi se taie oblic în tranşe subţiri. Le introduci împreună cu 2 linguri de ulei şi 4 linguri pulbere de curry într-o pungă de congelat pe care o închizi. Frămânţi uşor cu degetele pentru ca uleiul să se amestece bine cu curry şi să adere la carne de jur împrejur. Pentru o marinată rapidă o poţi lăsa 30 minute la frigider.
Iată şi reţeta completă:
Ingrediente pentru 4 persoane
400 g mușchi de vită
6 linguri ulei de rapiță (sau de floarea soarelui, dacă nu ai de rapiță)
4 linguri praf de curry
1 pungă de Spănăcel
1 pungă de rucola
1 legătură ahasmațuchi – o plantă aromatică înrudită cu pătrunjelul, folosită drept condiment - dacă nu ai, trei căței de usturoi
1 ceapă roșie
100g țelină tăiată pai, pentru decorat și garnitură
10 linguri suc de mere
2 linguri oțet
1 lingură muștar iute
2 lingurițe sirop de arțar
Sare, piper
În timp ce muşchiul se marinează, tu pregateşte salata şi dressingul.
Spală hasmațuchi, scutură-l de apă şi rupe frunzişoarele de pe rămurele. Dacă folosești usturoi, toacă-l mărunt. Amestecă-l cu salata. Într-un bol mic, combină sucul de mere cu restul de ulei, oţetul, muştarul şi siropul de arţar. Potriveşte de gust cu sare şi piper.
Încinge o tigaie teflonată mare şi pune feliile de muşchi să se prăjească la foc iute 2 minute, amestecând continuu. Ia tigaia de pe foc şi mai lasă carnea să stea 1 minut în ea. Condimentează cu sare şi piper. Adaugă apoi dressing-ul la salată şi amestecă cu grijă cu tacâmul special de salată.
Împarte salata farfurii şi pune deasupra felii de muşchi pe care le decorezi cu frunzele de salată și cu ceapă tăiată julienne şi le serveşti.
Gata! Acum că ai executat la sânge instrucţiunile eşti liber să improvizezi cum vrei la fotbal şi politică.