Platou de brânzeturi cu struguri și Eisberg Mix
Nu e cazul, probabil să mai amintim că un platou cu brânzeturi și struguri e aperitivul clasic pentru o masă gourmet - ori gustarea preferată la o degustare de vinuri sau la o seară cu bere.
Iată, așadar, o combinație între salată și aperitiv care poate și să țină companie unui vin bun, și să deschidă pofta pentru alte bunătăți la o masă îmbelșugată.
Ingrediente pentru 4 persoane
- 300g brânză (Gouda, Emmentaler, Gruyère, Mimolette etc.)
- două pungi de Eisberg Mix
- 100g struguri roșii
- trei linguri de oțet de mere și miere
- o linguriță de miere
- două linguri de semințe mixte (pin, floarea soarelui, dovleac)
- ulei extravirgin de măsline
- sare și piper
Brânza se taie în cuburi egale.
Se spală strugurii, se scutură de apă, se taie în jumătăți. Cu un cuțit cu vârf ascuțit se scot sâmburii din struguri.
Din ulei și oțet se amestecă o vinegretă, se asezonează cu sare de mare, piper și zahăr. Se poate, desigur, folosi un dressing Balsamico de la Tokaj și mai puțin ulei de măsline.
Salata se dispune pe farfurii, se amestecă cuburile de brânză cu strugurii și se dispun pe salată, apoi se stropește cu vinegreta.
Și pentru această delicioasă creație îi vom mulțumi „muzului” nostru întru salate gourmet, chef Jakob Hausmann!