Rödbetssallad - salată suedeză cu sfeclă roșie și măr

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Întâlnirea cu gastronomia suedeză ne-a făcut cunoștință cu preparate precum chifteluțele marinate, turta dulce sau heringul murat. Profund influențată de geografie, bucătăria Suediei este surprinzătoare, simplă și delicioasă, se învârte în jurul legumelor, preparatelor din pește, pâinii (căreia suedezii îi acordă o atenție deosebită), cărnii de miel, pui și vită. Culturile gastronomice scandinave se remarcă, în general, prin prevalența conservării alimentelor, care a jucat un rol crucial în dezvoltarea gastronomiei autohtone (vikingii trebuia cumva să-și păstreze hrana pe parcurul iernilor lungi și friguroase, precum și în timpul călătoriilor pe mare), motiv pentru care nu de puține ori veți întâlni ingrediente murate sau conservate în rețetele suedeze, chiar și în cele de salată, precum cea pe care o prezentăm astăzi.

  • Timp de preparare – 10 minute
  • Porții - 4
  • Dificultate - scăzută

De ce avem nevoie? 

  • 400 g sfeclă roșie (proaspătă sau murată)
  • 60 g castraveți
  • Un măr
  • 200 ml smântână
  • 50 g maioneză
  • 100g spănăcel
  • două linguri de oțet
  • sare
  • o linguriță de zahăr
  • 3 g hrean

   Cum facem salata? 

  • Primul pas vizează sfecla - dacă folosiți sfeclă proaspătă curățați-o și aburiți-o 45 de minute după care o tăiați foarte fin; dacă folosiți sfeclă murată nu trebuie decât să o tăiați mărunt.
  • Repetați procedeul cu mărul și cu castraveții.
  • Puneți într-un vas castraveții, sfecla, mărul și spanacul peste care adăugați smântâna, maioneza, oțetul, sarea, zahărul și hreanul, amestecați bine, bine până se întrepătrund aromele între ele.
  • Lăsați salata la frigider pentru aproximativ o oră, astfel toate ingredientele vor fi avut timp să se împrietenească, oferind în farfurie un spectacol de arome și culoare!


Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin