Salata de rucola cu pepene roșu și brânză Feta
Cine-a pus cârciuman-n drum... acela a fost la fel de inspirat ca cel ce a pus prima dată brânza în salată. Ori cel puțin așa simțim, mulți dintre noi, când gustăm o salată nemaipomenită, cu tot felul de brânzeturi în ea. Iar când adaugi și fructe, atunci chiar simți că l-ai apucat pe Dumnezeu de picior!
Dacă ai mai urmărit rețetele noastre de salate înseamnă că știi despre ce vorbesc. Mă refer la brânza cu mucegai și pere, la portocale cu brânză albastră și încă o mână de rețete divine. Iar acum tolba cu rețete se mărește cu încă una de vară, cu pepene și brânză feta !
O să ai nevoie doar de:
- Rucola 150g
- Pepene roșu 250g
- Brânză Feta 50g
- Măsline Kalamata 40g (opțional)
Iar pentru vinegretă:
- 15-20 ml de ulei de măsline extra-virgin
- Jumătate de eșalotă mică, tăiată bucățele (poți folosi și ceapă în locul ei)
- O lingură de oțet (de miere, Sherry sau zeama de la o jumătate de lămâie)
- Sare și piper
Cum asamblezi salata:
Pentru început luăm pepenele și brânza feta și le tăiem în bucățele mici de 3-4 cm. La pepene, desigur, ai grijă să scoți în prelabil sâmburii. Le amestecăm cu rucola și măsline într-un bol încăpător și le amestecăm.
Trecând la vinegretă, trebuie doar să punem toate ingredintele într-un recipient mic și să folosim telul pentru a amesteca până ce se omogenizează. Mai putem adăuga sare și piper în funcție de preferință, dar nu uita că ai deja brânza feta în salata, așa că nu exagera cu sarea.
C’est fini! Singurul lucru de care mai trebuie să ții cont este să torni dressingul chiar înainte de a mânca, altfel rucola va începe să se veștejească dacă îl lași prea mult înmuiat în vinegretă.