Iceberg și rucola cu crutoane și brânză Emmenthaler

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Salata iceberg cu rucola, crutoane și emmentaler s-ar putea traduce în româna simplă drept un mod mai fancy e a spune "varză cu pâine și brânză". Ambele rămân oricum o masă ușoară și ușor de preparat.

Dacă până acum ai încercat poate emmentaler doar cu nuci și felii de fucte - o combinație minunată, dar incompletă fără un pahar de vin - o să descoperi noi parteneri de castron pentru faimoasă brânză elvețiană.

Să trecem direct la ingrediente:

Ingredient (pentru două porții):

- 100g rucola

- 100g frunze de salată iceberg

- 80g crutoane

- 200g brânză Emmenthaler rasă

- un cățel de usturoi

- 80ml ulei de măsline extravirgin

- zeama de la o lămâie

sare, piper, verdeață proaspătă după gust


Pentru crutoane:

 Ne ducem la cuptor, îl pornim la 200°C și îl lăsăm să se încălzească. Trecem la pâine, pe care o frecăm cu cățelul de usturoi până când simțim că mirosul și aroma intră în coajă. După care luăm câteva felii și le rupem în bucăți mici de câte 2-3 cm. Le punem într-un bol peste care turnăm în jur de 4 linguri de ulei de măsline și puțină sare. Le așezăm pe o tavă astfel încât să nu stea lipite între ele și lăsăm tava la cuptor timp de 10 minute. Ar trebui la final să devină crocante iar miezul să capete o culoare gălbuie. Acum nu mai trebuie decât lăsate la temperatura camerei pentru a se usca. Atenție - asta poate dura ceva timp, de la 2 până la 4 ore, așa că ocupă-te din timp de crutoane.

Prepararea salatei:

Așezăm patul de rucola și salata iceberg într-un bol mare. Le stropim cu ulei de măsline, niște suc de lămâie și sare cu piper după gust. Acum punem jumătate din cantitatea de emmentaler, trecut prin răzătoare, și în jur de două treimi din crutoane - după preferință - și le amestecăm. Restul de crutoane și emmentaler ras este păstrat pentru a fi presărate la final peste salată.

Da, atât de scurtă este rețeta. Opțional, poți adăuga roșii, normale sau cherry, ori folosi parmezan în loc de emmentaler. Salata nu este matematică, poți încerca și cele mai neașteptate combinații de ingrediente, atâta timp cât îți place să experimentezi.

Voi ce ingrediente ați schimba la rețeta actuală? Ce idei aveți pentru îmbunătățire? Dacă aveți inspirație, scrieți-ne pe pagina de facebook - Eisberg: #simplyfresh.

Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin