Rucola pe pat de mandarine cu roșii și pesto

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Da, știm, nu zice nimeni să nu faci cea mai bună salată de boeuf de sărbători! Dar dacă alături, pe masă, ai pune și o salată proaspătă, bogată, cu adevărat altceva decât ce pui de obicei pe o masă tradițională? 

Salata picantă cu mandarine este un complement excelent pentru prânzurile și cinele „grele” și o alternativă lacto-vegetariană absolut delicioasă!

Ca să nu mai spunem că e o salată cu frunze de salată „en vedette” - de obicei, celelalte ingrediente se așază pe un pat de salate - în acest caz, rucola e über alles!

Așadar, pentru patru persoane îți trebuie:

- 4 mandarine (proaspete, că e sezonul, sau din conservă, dacă nu faci salata asta iarna)

- 250g roșii cherry

- 250g brânză mozzarella

- 100g rucola

- 30g semințe decorticate de dovleac

- un ardei iute roșu (chili)

- o legătură mare de pătrunjel tocat

- ulei de măsline extravirgin

- ulei de dovleac

- oțet de vin

- sare și piper 

Ingrediente

250g

Rucola

Pentru pesto se prăjesc semințele de dovleac în tigaie fără grăsime, se lasă să se răcească. Pătrunjelul și semințele, împreună cu 70 ml ulei de măsline și uleiul de semințe de dovleac se mixează până se obține un piure fin, apoi se asezonează cu sare și piper.

Pentru dressing se curăță ardeiul chili de semințe și se toacă fin. Se amestecă apa cu 5 linguri de ulei de măsline, oțet de vin alb, miere, sare, piper și ardeiul chili proaspăt tocat

Mandarinele se introduc în dressing. Roșiile cherry se taie în sferturi, mozzarella în bucăți potrivite, apoi se adaugă la mandarine și se amestecă.

Rucola se dispune pe farfurii, deasupra salata, apoi se picură deasupra puțin pesto. Restul de pesto se servește alăturat.

Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin