Salată Farro sau cum să te saturi și să nu te simți vinovat

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Știm, știm, ianuarie e luna aceea când vă faceți abonament la sală, organizați nu doar sertarele din bucătărie, ci și pe alea din viață, mâncați mai sănătos (dar începând de luni, sau de mâine) și includeți mai multe fructe și legume în alimentația voastră.

Tocmai pentru că știm și pentru că suntem aici să vă susținem în demersurile voastre (ca de fiecare dată, nu...?)  către o viață mai sănătoasă construită prin alimentație și mișcare, v-am pregătit o rețetă inedită de salată la care nu v-ați fi gândit niciodată deoarece are în compoziție un soi de grâu și știm că nu în salată folosim noi grâul, dar nu e târziu să începem să îl utilizăm mai des – hai, curaj!

Înainte de a trece la treaba propriu zisă vrem să menționăm că rețeta de față presupune utilizarea unui tip de grâu denumit farro sau alac care este un tip de grâu modern cu bob întreg, similar orezului, cu un profil nutritiv excelent.

  • Timp de preparare  - o oră
  • Dificultate - scăzută
  • Porții – patru

Ingrediente 

  • 150 g farro (dacă nu găsiți pe piață, arpacașul sau grâul spelta rezolvă problema)
  • 250 g bulion de roșii sau pastă de tomate
  • 1/2 linguriță sare
  • o frunză de dafin
  • o ceapă mare, feliată foarte subțire
  • 100 g rucola din gama Green Garden
  • 50 g fetică din gama Green Garden
  • 20 g ulei de măsline extra virgin
  • trei linguri oțet de mere
  • o lingură muștar
  • două lingurițe de miere
  • piper negru măcinat
  • un măr verde, tocat
  • două linguri de parmezan ras
  • busuioc proaspăt tocat
  • o legătură de pătrunjel proaspăt tocat
  • 50 g nuci

Mod de preparare 

Într-o cratiță medie, combinați farro-ul, bulionul, sarea și frunza de dafin. Se lasă să fiarbă, amestecând din când în când, până când farro este fraged și nu mai rămâne bulion, aproximativ 30 de minute. Când farro este gătit, transferați într-un castron mare  și lăsați la răcit.

Între timp căliți ceapa: într-o cratiță mică, la foc mediu, amestecați uleiul și ceapa tăiată solzișori. Gâtoiți la foc mic până ceapa devine aurie și crocantă, aproximativ 15 minute. Scoateți ceapa din ulei cu o lingură  și puneți-o pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie după care asezonați cu sare. Lăsați uleiul să se răcească.

Pregătiți dressingul: într-un castron mediu, combinați uleiul de măsline răcit și rămas de la prăjirea cepei cu oțetul, muștarul și mierea, asezonați cu sare și piper și omogenizați compoziția.

Asamblați salata într-un bol cuprinzător, căci aveți multe ingrediente de amestecat și nevoie de spațiu ca aromele acestora să se întrepătrundă: combinați farro-ul fiert cu ceapa crocantă, rucola și fetica proaspete, mărul tăiat cubulețe, parmezanul ras, busuiocul rupt între degete pentru savoare, pătrunjelul tocat mărunt și nucile zdrobite.

Adăugați cu generozitate dressingul și amestecați bine, bine, până se cunosc între ele toate ingredientele.

Nu vă mai spunem poftă bună că am aflat că nu e politicos, zic unii că nu e frumos să reduci toată arta gastronomică la plăcerea papilo-digestivă, așa că vă dorim bucurie și dincolo de farfurie!

Sfaturi și recomandări 

  • Puteți să mâncați porție dublă fără să vă simțiți vinovați, în fond e salată, nu?
  • Dacă aveți ceapă roșie, musai din aceea să folosiți.
  • Sigur că puteți să puneți mai multă rucola, mai avem nevoie și de iarbă, mai ales în perioada asta.
  • Nuci? De care nuci? De care vreți și aveți – simple, pecan, alune, fistic, etc.
  • Să nu cumva să tăiați de pe listă busuiocul sau pătrunjelul, că noi nu ne asumăm răspunderea pentru eșec.


Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin