Salată cu pui, pentru party!
Vine ziua ta și dai petrecere. Sau chemi lume la tine, pur și simplu.
Care e „struțocămila” perfectă pentru păcălit pofte și burți, care să nu fie plicticoasă, să nu fie junk food, să nu fie un munte de calorii și grăsimi nesănătoase, să fie mai mult decât gustos și ușor și rapid de făcut? Avem soluția! Odată ce ai toate ingredientele, pregătirea acestora durează 10 minute, iar prepararea salatei - pentru 13-14 oameni! - încă 10 minute. În nici jumătate de oră, așadar, ai ceva „de luat fața” și de smuls multe „mmmmm!”-uri musafirilor tăi.
INGREDIENTE
- 5-6 pungi de mix Eisberg (Italiano, Francine sau Mix Roman)
- 1,3 kg piept de pui dezosat, fără piele
- marinată (vin, usturoi, mirodenii, sare, piper, ulei)
- 3 lămâi, tăiate în jumătate
- ½ ceapă roșie, feliată
- 1 ardei roșu, fără cotor și semințe, tocat
- 1 ardei galben, fără cotor și semințe, tocat
- 1 ardei verde, fără cotor și semințe, tocat
- 2 tulpini de țelină, tocate
- Jumătate de ceașcă de ciuperci, curățate și tăiate
- 400g de anghinare (proaspete și opărite, tăiate, scurse și clătite, ori din conservă)
- ¼ ceașcă măsline feliate
- Sare și piper
- ½ linguriță oregano
- ¼ linguriță busuioc
- ¼ linguriță piper roșu
- 1/8 linguriță cardamon
- ¼ până la ½ ceașcă cu ulei de măsline
- 150g couscous
- ¼ ceașcă de brțnză feta sfărâmată
- Câteva frunze proaspete de pătrunjel, oregano și cimbru, tocate pentru garnitură
- Lipii sau tortillas pentru servire
MOD DE PREPARARE
Uscați bine carnea de pui și așezați-o într-un recipient resigilabil, adăugați marinada și puneți recipientul la frigider pentru 24 de ore.
Când vă apucați de preparat salata, încingeți mai întâi bine grătarul.
Înfășurați carnea într-o folie și lăsați-o să se odihnească, crescând ușor temperatura. Dacă nu aveți grătar, o tigaie de teflon bine încinsă va rezolva problema. Puiul trebuie bine făcut, ușor crocant la exterior și suculent la interior.
Tăiați două lămâi în jumătate și așezați-le pe plită/grătar până se rumenesc.
Între timp, puneți ceapa, ardeiul, țelina, ciupercile, inimile de anghinare și măslinele într-un castron mare.
După ce puiul s-a făcut, tăiați-l bucăți și amestecați-l cu legumele. Adăugați sare și piper.
Puneți oregano, busuiocul, piperul roșu și cardamonul într-un castron mic. Adăugați zeama de la o lămâie și uleiul de măsline și amestecați până se omogenizează.
Preparați couscousul așa cum arată pe pachet. Adăugați-l în salată. Amestecați bine.
Presărați brânza feta și ierburile proaspete tocate.
Aranjați frunzele de salată din mixurile Eisberg pe platou, alături de bucățile de lămâie rumenite, peste care turnați uniform amestecul de legume, pui și couscous.
Se servește direct pe lipie sau tortilla, învelită ca shaorma - sau nu:)