Salată de castraveți fierți cu mix Gospodar

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

În oţet, în saramură, cu iaurt, în salată boeuf, tăiaţi mărunt, daţi pe răzătoare, marinaţi şi chiar şi fierţi – castraveţii sunt printre cele mai „chinuite” legume folosite în bucătaria românească.
Un “actor” în rol secundar, mai niciodată în prim-plan.

E cazul să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului şi castravetelui locul meritat în bucătarie, iar reţeta de mai jos este marea lui revenire în centrul atenţiei.

Pentru a o realiza, ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 castraveți Fabio
1 ceapă albă, medie
1 lingură unt
2 pungi de salată Gospodar
1 plic de dressing Balsamico de la Tokaj
3 linguri ulei de măsline
1 lingură smântână
sare, piper
nucșoară
pulbere de cuișoare


Mod de preparare:

După preferinţă, castraveţii se curăţă de coajă sau nu, dar se taie cubuleţe. Ceapa se toacă mărunt.

Se încinge untul în tigaie, se adaugă ceapa şi castraveţii, se înăbuşă scurt, se condimentează cu nucşoara şi praful de cuişoare. Se lasă să fiarbă până sunt aproape moi. La nevoie, se mai adaugă puţină apă.

Se pun deoparte si se lasă să se răcească.

Pentru dressing, se amestecă toate ingredientele de mai sus: dressingul Balsamico, uleiul de măsline, smântâna, iar sarea şi piperul se pun după gust.
Se toarnă apoi peste castraveţi.

Mixul Gospodar se aranjează pe farfurie, iar deasupra se pune încet salata de castraveţi.

Recunoaşte că nici tu nu te-ai fi aşteptat să fie atât de gustoasă!

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin