Salata esoterică a lui Nostradamus: Lollo Mix cu fructe de mare

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Evoluția omului a început atunci când oamenii au pus, pentru prima dată, sare pe-o lăptucă. Salata a fost și este simbolul suprem al civilizației umane și, totodată, unul dintre marile sale mistere.

Cea mai zdrobitoare dovadă a rolului covârșitor al salatei pentru civilizație este, însă, dimensiunea sa esoterică.

Începând de astăzi publicăm în exclusivitate un serial dedicat rețetelor de salate criptate de celebrul profet Nostradamus în lucrarea – secretă pînă acum – numită ”De mysteriis Dom Salatas” (”Despre misterele Casei Salatelor”), descoperită recent de aceiași cercetători celebri în analele Bibliotecii Academiei de Salatologie din Eisberg.

Iată un exemplu de salată criptată în text:

”Măruntaiele de-adâncuri trecute prin gheață, apoi topite-n foc gras

Sta-vor pe-un pat verde cu-amante sîngerii și lungi

Învelite-n iute-acreală peste sucul de pace

Și-avînd alături limfă de Hristos.”

Și descifrarea, pe înțelesul tuturor:

2 pungi (200 g) salată Lollo Mix ⃰ (patul verde)

500 g mix  fructe de mare – produs congelat (Măruntaie de-adîncuri trecute prin gheață)

200 g ţelină tulpină (Iubitele lungi)

2 ardei roşii (iubitele sângerii)

200 g roşii cherry (la fel, se știe că ardeiul și roșiile sunt de nedespărțit)

6 linguri zeamă de lămâie (acreala din iute-acreală)

6 linguri ulei de măsline (sucul de pace, de la ramura de măslin purtată de porumbel în Biblie)

2 căţei de usturoi (iuțeala din iute-acreală)

Sare şi piper după gust (astea  vin dincolo de orice codificare, sunt sine qua non).

Ingredientele sunt pentru 4 persoane.

Dressingul (învelișul) :

Amestecă zeama de lămâie cu două linguri de ulei şi adaugă treptat usturoiul din presă. Condimentează după gust cu sare şi piper.

Salata (Patul verde)

Tulpinile de țelină se taie în cubulețe. Ardeii se taie în jumătăţi, se curăţă în interior şi se taie fâşii subţiri. Treci apoi şi la roşii, pe care, tot aşa, le speli şi le tai în două. Amesteci toate legumele şi le dispui pe un platou în care ai pus deja salata Misticanza de la Eisberg.

Decongelează mixul de fructe de mare într-o sită, spală-l sub jet de apă rece şi apoi usucă-l cu hârtie de bucătărie. Încinge 1 lingură de ulei în tigaie şi prăjeşte scurt fructele de mare (topite-n foc gras).

Aşează-le cu grijă peste legume şi salată şi stropeşte-le cu dressingul. Se servesc imediat alături de un pahar de vin alb, sec (limfa de Hristos)!


Datorăm această măiastră interpretare marelui salatolog de la Mica Elveție, chef Jakob Hausmann !

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin