Salată galeză cu linte, morcov și brânză

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Bucătăria din Țara Galilor - asemeni multor alte bucătării - a cuprins, de-a lungul timpului, diverse influențe culturale și culinare pe care le-a rafinat , creându-și astfel preparate specifice și o identitate proprie. 

Carnea de miel și prazul sunt ingrediente-simbol ale gastronomiei galeze, cel din urmă fiind considerat, de altfel, o emblemă națională. Galezii sunt pasionați de preparate consistente, alegerile lor alimentare fiind de cele mai multe ori simple, influențate de viața de fermă. Poate tocmai de aceea, până și salatele lor constau într-o abundență de ingrediente atent alese, astfel încât să satisfacă și gustul și foamea. O astfel de salată galeză este salata cu linte, morcov și brânză - care pe noi ne-a cucerit nu doar prin gust, ci și prin jocul de culori și texturi.

Timp de preparare – 25 de minute 

Dificultate – Scăzută

Porții – Patru

 Ingrediente

  • patru morcovi mari
  • o linguriță de semințe de chimen
  • 100 g spanac (la această rețetă am folosit mixul din gama Green Garden)
  • 100 g Baby batavia (am folosit mixul din gama Green Garden)
  • 400 g de linte
  • o ceapă roșie mică
  • 100 g blue cheese
  • două linguri de muștar
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline
  • mix de ierburi uscate
  • sare, piper după gust

Mod de preparare

  • Preîncălziți cuptorul la 200˚C, timp în care spălați și curățați morcovii.
  • În tava de copt învelită deja în hârtie de copt aranjați morcovii și stropiți-i cu ulei de măsline.
  • Presărați morcovii cu semințele de chimen, sare și piper și apoi introduceți-i la cuptor pentru 20-25 de minute, până devin aurii și crocanți.
  • Într-un bol separat alcătuiți un pat din spanac și baby batavia peste care adăugați lintea (dacă aveți linte la conservă trebuie doar să o lăsați pentru 5-10 minute la scurs, dacă aveți linte bob o fierbeți aproximativ 20 de minute, după care o puneți într-o sită la scurs și așteptați să se răcească).
  • Completați amestecul de verdețuri și linte cu ceapa roșie tocată fin și cu morcovii întregi abia scoși din cuptor.
  • Separat, într-un mic bol amestecați muștarul, zeama de lămâie, mixul de ierburi aromatice și ulei de măsline; le amestecați până se omogenizează.
  • Cu vinegreta formată completați baza salatei, iar la final adăugați bucățile de brânză.
  • Nu știm voi cum sunteți, dar pe noi ne-ncântă salatele colorate, bine asezonate, cu arome echilibrate și texturi variate.

Sfaturi și recomandări

  • Nu e musai să folosiți blue cheese și telemeaua maturată de capră se potrivește de minune.
  • Chiar dacă e tentant nu renunțați la scurgerea lintei, e un pas foarte important pentru ca salata să aibă aceeași consistență.
  • Folosim „ierburi aromatice” ca o sintagmă generală care se traduce prin „puneți ce ierburi vă plac și vă încântă papilele”.
  • Utilizarea spancului nu e bătută în cuie, avem mai multe mixuri chiar aici din care puteți alege.
Logo Facebook Logo Instagram