Salată indiană de pui
Pui Tandoori este un clasic indian – în combinaţie cu salată de coriandru, mango răcoritor şi cocos.
Ingrediente:
4 bucăţi piept de pui, 1 lingură pudră tandoori masala,
O mână de frunze de coriandru proaspăt
Sucul de la un lime,
150 ml lapte de cocos
2 linguri chutney de mango
Jumătate de castravete tăiat fâşii
100 grame de spănăcel
1 ceapă roşie tăiată rondele
4 lipii, rupte bucăţi
Bate pieptul de pui până ce ajunge la o grosime de 1 cm. Freacă carnea cu mixul de tandoori şi asezoneaz-o. Pune carnea pe un grătar şi găteşte-o 3-5 minute pe fiecare parte până ce este gata.
Pentru dressing, amestecă frunzele de coriandru, sucul de lime, laptele de cocos şi chutney-ul de mango până ce textura devine lichidă. Asezonează compoziţia.
Aranjează ingredientele împreună cu baby spanac, castravete şi ceapă roşie pe un platou mare.
Odată ce puiul este gata, taie-l fâşii şi adaugă-l în salată.
Toarnă dressing, adaugă frunze de coriandru şi bucăţile de lipie şi serveşte după bunul plac.