O venit nebunu’ de Salam, s-o pus în bol, o luat-o pă Madame…

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

„Vinovatul de serviciu”, „dușmanu’ la dietă” și cîte și mai cîte apelative denigrante pentru Marele Salam, ăla pe care orice carnivor îl adoră – ca plăcere vinovată sau nu, fie că o recunoaște sau nu.

Pentru că e gustos
Pentru că e sățios
Pentru că am crescut cu el
Pentru că poate lua atâtea forme și atâtea gusturi
Pentru că iubim senvișurile

…și pentru că știm că moderația e cuvântul-cheie în orice dietă.

DSC_8530

Un lucru pe care cu toții îl știm, dar vorbim mai puțin despre el este amiciția profundă și multilateral dezvoltată dintre Marele Salam și Madame de Frisée. Cei mai mulți dintre noi o văd într-o singură formă – în faptul că orice senviș cu salam care se respectă – și orice senviș care se respectă, în general – are și frunze proaspete, crocante de salată în el.
Iată, așadar, câteva feluri în care salamurile (mai ales cele foarte șmechere făcute de Zimbo) merg foarte bine într-o salată:


Ingrediente

100g

Bolero Mix

1.Salam în roșii cu dovlecel ras, fasole roșie, roșii cherry și Bolero Mix – 80g de salam chorizo, o mână de roșii cherry tăiate jumătăți, fasole roșie din conservă și un dovlecel tăiat în bețișoare subțiri sau fâșii. Se pune tot în bol cu 100g de mix Bolero, fără multă sare, cu un dressing din ulei de măsline extravirgin și sos Eisberg Balsamico de la Tokaj (sau oțet balsamic, dacă aveți la îndemână).


2.Salam în piper (poate fi și alt tip, dar să fie crud-uscat) cu valeriană, ardei, broccoli, chili și Island Dressing – probabil cea mai savuroasă și exotică salată de făcut în nici cinci minute. Vă trebuie un ardei gras tăiat fâșii, un ardei iute (da’ iute!) tăiat rondele, o mînă de broccoli tocat și un dressing island – plus valeriana (cam 100g). Amestecați ingredientele (salamul, cam 80g, e de preferat să fie tăiat cubulețe) și la final potriviți de sare și piper – plus uleiul de măsline, desigur.


3.Un salam ușor picant cu Bucur Mix, cartofi la cuptor și ceapă roșie – tocați 80g de Chorizo fin, fin. Cartofii copți bine în coajă se lasă la răcit și se taie cuburi, iar ceapa roșie (sau de apă) se taie Julienne. Se pun toate cele de mai sus pe un pat de Bucur Mix (sau orice alt mix cu varză) și se „ung” cu ulei de măsline și dressing Eisberg Tokaj cu piure de mere.

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin