Cum se face salata braziliană de pui

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Salpicão de Frango este o salată braziliană de pui plină de culoare și savoare, care combină texturi crocante și arome diverse, fiind populară în întreaga țară. Este un fel de mâncare versatil, servit adesea ca antreu sau ca garnitură la mesele festive, în special în timpul Crăciunului. Istoria și varietatea rețetelor de Salpicão reflectă bogăția și diversitatea culturală a Braziliei.

Deși originile exacte ale Salpicão de Frango sunt greu de trasat, se crede că acesta a fost influențată de gastronomiile europene și adaptată la ingredientele locale disponibile în Brazilia. Asemănător cu alte feluri de mâncare braziliene, Salpicão este rezultatul unui amestec de culturi și tradiții culinare, integrând tehnici și ingrediente din diferite părți ale lumii. De-a lungul timpului, Salpicão de Frango a devenit un simbol al inovației și creativității în bucătăria braziliană, fiecare regiune și chiar fiecare familie având propria variantă a rețetei.

Deși există multe variante ale acestei salate, ingredientele de bază sunt de obicei aceleași și includ:

Pui fiert și sfărâmat
Morcovi rași
Porumb
Mazăre
Maioneză
Sare și piper
Suc de lămâie

Unele versiuni pot include și alte legume, fructe precum mere sau ananas, smântână, iaurt pentru cremozitate. Salpicão este adesea garnisită cu cartofi pai, oferind un contrast crocant texturilor moi ale ingredientelor principale.

Rețeta Clasică

Ingrediente:
2 bucăți de piept de pui mari, fierte și sfărâmate
1 cană de morcov ras
1/2 cană de porumb dulce
1/2 cană de mazăre
1/2 cană de maioneză
1/4 cană de smântână sau iaurt natural (opțional)
Sucul de la 1 lămâie
Sare și piper după gust
1 măr verde, tocat (opțional)
1/2 cană de stafide (opțional)

Pregătiți puiul: Fierbeți piepturile de pui până sunt complet gătite, apoi lăsați-le să se răcească. După răcire, sfărâmați puiul în bucăți mici cu ajutorul a două furculițe.

Amestecați ingredientele: Într-un bol mare, combinați puiul cu morcovul ras, porumbul, mazărea, maioneza și smântâna sau iaurtul, dacă folosiți. Adăugați sucul de lămâie și condimentați cu sare și piper după gust. Dacă doriți, puteți include și mărul tocat sau stafidele pentru un plus de dulceață și textură.

Lăsați salata în frigider pentru cel puțin o oră pentru a permite aromelor să se combine.

Înainte de servire, amestecați salata încă o dată și verificați dacă este necesar să ajustați condimentele.

Cosmin Dragomir
foto: dreamstime


Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin