Spănăcel cu avocado, telemea de oaie și roșii cherry

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Cristian Mărgărit este consultant în nutriţie si fondatorul unei comunităţi de oameni pasionaţi de fitness şi viaţă sănătoasă, la www.cristianmargarit.ro. În plus, se pricepe să prepare salate gustoase şi sănătoase - iată una: salată de primăvară-vară cu roşii cherry, avocado şi brânză de oaie.

„Brânza cu roşii este un aliment preferat de români în sezonul cald, însă aş vrea să profităm şi de efectele benefice ale fructului de avocado (grăsimi sănătoase, fibre, antioxidanţi, minerale). Avem nevoie de spănăcel Eisberg, roşii cherry, avocado şi brânză de oaie. Ceapa verde este opţională. Magneziul din avocado şi spanac va completa bine calciul din branză, care vine şi cu aport de proteine. Este o salata “low-carb” (chiar “ketogenică”), având în vedere aportul mare de grăsimi. Momentul preferat pentru aceasta salată este seara, înainte de culcare, în zilele fără antrenament.”


În funcţie de necesarul fiecăruia putem ajusta cantităţile, dar orientativ putem pune jumătate de avocado, 5-6 roşii, 50g de brânză şi o pungă de spănăcel Eisberg. Putem adăuga puţin ulei de măsline (dacă vrem şi mai multă grăsime, într-o dieta ketogenică) sau oţet balsamic. Salata nu mai are nevoie de sare, brânza fiind deja sărată.

Truc: Putem amesteca o parte din roşii (ce curge din ele atunci când le tăiem) cu puţină brânză, avocado, ulei de măsline şi oţet balsamic, ceapă tocată şi coriandru, pentru un dressing de tip “guacamole” pe care să îl punem peste salată.

Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin