Spănăcel cu bacon, halloumi și ceapă

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Un amestec minunat de gust de vacanță grecească și ski alpin, o combinație posibilă grație liantului universal din farfurie - un mix proaspăt de frunze verzi de salată. 

Minunăția ne-a fost revelată de chef Vasi, când ne-a vizitat la Templul Salatelor - o combinație așa de gustoasă că ne-a și inspirat să-i dedicăm un catren:

Ce dulce-i prospețimea ta firească, ce nobilă e brânza ta grecească,

Câtă savoare ai c-un pic de ceapă, iar când dai și de bacon, îți lasă gura apă!


Uite ce ingrediente-ți trebuie (pentru o porție):

- 80g de spănăcel

- 120g de brânză halloumi

- 80g bacon

- 50g ceapă galbenă (o ceapă medie)

- 80g roșii cherry (cam patru bucăți)

- 60g castravete proaspăt

- 10g miez de nucă

- un plic dressing Eisberg cu oțet de mere

Cum prepari salata:

Feliile de bacon se sotează rapid cu ceapa într-o tigaie. Se scot din tigaie și se îmbăiază ușor cu jumătate din dressingul din oțet de mere. 

Miezul de nucă se coace la cuptor sau se dă rapid printr-o tigaie încinsă.

Cu ajutorul unui curățător de legume, castravetele de feliază „tagliatelle”. 

Brânza halloumi se frige pe grătar sau pe o tigaie antiaderentă.

Pe o farfurie se pun, la bază, frunzele de spănăcel și apoi se ornează cu restul ingredientelor. La final se mai adaugă dressing din plic, după gust.




Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram