Spănăcel cu bacon, halloumi și ceapă

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Un amestec minunat de gust de vacanță grecească și ski alpin, o combinație posibilă grație liantului universal din farfurie - un mix proaspăt de frunze verzi de salată. 

Minunăția ne-a fost revelată de chef Vasi, când ne-a vizitat la Templul Salatelor - o combinație așa de gustoasă că ne-a și inspirat să-i dedicăm un catren:

Ce dulce-i prospețimea ta firească, ce nobilă e brânza ta grecească,

Câtă savoare ai c-un pic de ceapă, iar când dai și de bacon, îți lasă gura apă!


Uite ce ingrediente-ți trebuie (pentru o porție):

- 80g de spănăcel

- 120g de brânză halloumi

- 80g bacon

- 50g ceapă galbenă (o ceapă medie)

- 80g roșii cherry (cam patru bucăți)

- 60g castravete proaspăt

- 10g miez de nucă

- un plic dressing Eisberg cu oțet de mere

Cum prepari salata:

Feliile de bacon se sotează rapid cu ceapa într-o tigaie. Se scot din tigaie și se îmbăiază ușor cu jumătate din dressingul din oțet de mere. 

Miezul de nucă se coace la cuptor sau se dă rapid printr-o tigaie încinsă.

Cu ajutorul unui curățător de legume, castravetele de feliază „tagliatelle”. 

Brânza halloumi se frige pe grătar sau pe o tigaie antiaderentă.

Pe o farfurie se pun, la bază, frunzele de spănăcel și apoi se ornează cu restul ingredientelor. La final se mai adaugă dressing din plic, după gust.




Logo Facebook Logo Instagram