Spănăcel cu creveți și parmezan

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Nu l-am întrebat, dar probabil că, pentru chef Ștefan Popescu, cuvântul de ordine este „aproape la fel, dar mereu altceva”. Pentru că oricum ai privi această minunăție, ceva e familiar, dar ceva e inedit. În orice caz, e o combinație de neratat, mai ales pentru cei care ar vrea, într-un singur preparat, o cină deopotrivă ușoară, savuroasă și consistentă.

Pentru două porții, așadar, vă trebuie:

- o pungă de spănăcel Gourment de la Eisberg (spălat și gata de pus în farfurie)
- 250g de creveți decorticați (ca să nu vă complicați)
- 25g de unt gras
- un fruct de mango bine copt
- două lămâi
- semințe de susan (cam două lingurițe)
- parmezan (după gust, ideal cam 50-60g de porție; puteți folosi altă brânză maturată, dar cu parmezan iese cel mai bine)
- câteva tortillas (puteți folosi și fulgi de porumb sau alte făinoase ușor sărate)
- sare, piper, ulei de măsline extravirgin (după gust)
- un plic de dressing cu piure de mere de Tokaj.

Cum asamblați salata:

Creveții se lasă câteva minute în zeama de la o lămâie, timp în care încingem o tigaie și topim untul. Sotați creveții în tigaie maximum 5 minute.

Mango se curăță, iar din pulpa fructului se fac mai multe bucăți mici (se pot face biluțe, ca în poză).

După ce scoateți creveții din tigaie, prăjiți tot acolo semințele de susan, până își schimbă culoarea (cam două minute).

Parmezanul (sau altă brânză maturată) se dă prin răzătoarea mare, ca să se facă felii subțiri sau fulgi (dacă aveți deja fulgi de parmezan la pungă, e foarte OK).

Creveții și bucățile de mango se aranjează pe marginea farfuriei, iar în mijloc punem frunzele de spănăcel, bucățile de tortilla și fulgii de parmezan. Deasupra se presară semințele de susan mai întâi, apoi uleiul de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie, sarea, piperul și dressingul de Tokaj. 

Poftă bună!


Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin