Uborkasaláta - Salată cu castraveți, fetică și usturoi

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Bucuria vine de cele mai multe ori din lucrurile simple, sau mai bine zis din ingrediente puține și cinstite, cum ar fi castraveții, mărarul, frunze proaspete de salată și usturoi - combo de sănătate-n bol, nu? Salata de mai jos este familiară în bucătăriile vecinilor noștri unguri și presupune aducerea împreună a 4 ingrediente deosebit de gustoase și sănătose din care rezultă un preparat perfect pentru zilele toride de vară - Uborkasaláta, pe care noi o vom denumi generic nimic mai simplu și mai gustos.

  • Timp de preparare – 15 minute
  • Porții – 2
  • Dificultate – Scăzută

De ce avem nevoie

  • 4 castraveți de mărime medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • două legături de mărar verde
  • 100 g fetică
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Dressing cu piure de mere de la Tokaj
  • sare și piper după gust

 

Cum preparăm? 

  • Spălăm castraveții și îi decojim numai dacă ne deranjează, după care îi tăiem felii și îi așezăm într-un bol, sărăm bine și amestecăm astfel încât sarea să le dea gust și să extragă surplusul de apă pe care aceștia îi lasă (nici nu-i de mirare, având în vedere că sunt în procent de 95% apă).
  • Curățăm usturoiul, pe care îl zdrobim puțin în mojar sau îl tocăm, după chef - după care îl adăugăm apoi peste castraveții feliați.
  • După ce am spălat și tocat fin legăturile de mărar, completăm cu fetica și punem peste castraveți și usturoi.
  • Într-un borcănel curat omogenizăm dressingul de mere și uleiul de măsline și turnăm lichidul obținut peste salată, legăm bine ingredientele între ele și servim. Poate fi aperitiv sau garnitură la un fel principal
  • Pentru extra savoare puteți adăuga și câteva linguri de iaurt.


Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin